Scroll voor meer
010 82 08 996
Kies uit 250+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Rotterdam
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Rotterdamse Zomertours

Info
Reviews
Veelgestelde vragen
Info over het uitje
Reviews
Veelgestelde vragen
Details over dit uitje
Rotterdamse Zomertours

Bekende en onnavolgbare Rotterdamse gidsen hebben een speciaal zomerprogramma samengesteld voor u. Ontdek Rotterdam, ook voor de Rotterdammers zelf is er veel te leren (en te lachen…). De stad biedt heerlijk veel ruimte, ook op de fietspaden. En nog meer ruimte vinden we in de parken, langs de singels en bij de rivier. Op deze manier kunnen tijdens de tours alle richtlijnen vanuit de overheid in acht genomen worden.

Bent u met een grote groep, dan is het natuurlijk ook mogelijk om de groep te verdelen over verschillende tours!

De tours zijn ook allemaal mogelijk op de fiets of step, hiervoor hanteren wij een meerprijs van € 9,50 per persoon excl. BTW.

Optie 1 - De Rotterdamse Gedichten & Citaten-tour

Een tour die zich richt op plekken waar citaten aan gevels hangen of waarover een mooi Rotterdams gedicht of lied is geschreven. Geen moeilijke poëzie, maar een mooie mix van humor, diepzinnigheid en liefde voor de stad. Met teksten van o.a. Jules Deelder, Ronald Giphart, Arie vd Krogt, Amazing Stroopwafels, Derek Otte, Drs P. en uiteraard Erasmus!

Duur: 2 uur
Prijs: € 160,00 excl. BTW

Optie 2 - M4H, Hip Rotterdam anno 2020

M4H is het gebied rondom de Merwehaven en de Vierhavens (Keilehaven, Koushaven, IJsselhaven en Lekhaven). Dit rauwe gebied wordt getransformeerd van havenactiviteiten naar een gebied waar veel kunstenaars en alternatieve bedrijven zitten.

We brengen o.a. een bezoek aan Vrijstaat de Weelde, Atelier Van Lieshout, de voedseltuin en we komen langs de binnenkort te openen Bierfabriek. De fietstocht gaat ook langs de Floating Farm, ’s-werelds eerste drijvende boerderij. Katendrecht wàs hip, dit ìs hip Rotterdam anno 2020.

Duur: 2 uur
Prijs: € 150,00 excl. BTW

Optie 3 - Rotterdamse Inburgeringstour

In deze tour zie je in twee uur wat Rotterdam zo karakteristiek maakt. De tour begint langs de Maas, in de historische Veerhaven met uitzicht op onze wereldberoemde skyline. Via de Culturele As loopt de route naar de kunstzinnige Witte de Withstraat waar gids Eveline en uw gasten op een urban groepsfoto zet. Na de Witte de With bezoeken we het toeristisch infopunt in het 17e eeuwse Schielandshuis, waar een indrukwekkende maquette staat van het toekomstige Rotterdam maar ook foto’s van Rotterdam net na het bombardement.

De tour eindigt bij de Markthal met een spoedcursus ‘Relativeren met Rotterdammers’. De gids neemt zeker neemt geen blad voor de mond dus na twee uur heeft u net zulke leuke schunnige grappen als de Rotterdammert zelf en kunt u in onze elegante tongval uw ongezouten mening over dingen geven. Net zoals een échte Rotterdammert zo mooi kan!

Duur: 2 uur
Prijs: € 185,00 excl. BTW

Optie 4 - De Groene Singeltour

Na de start in het centrum gaan we een onbekende kant van Rotterdam zien. We gaan langs een aantal van de mooiste historische singels van Rotterdam die aan de randen van de binnenstad te vinden zijn. Deze vertellen veel over de stadsontwikkeling maar dat niet alleen: er zijn vaak prachtige oude panden te vinden en bijzondere voorbeelden van stadsnatuur. En niet te vergeten talloze bijzondere bruggetjes en beelden, Rotterdam heeft de grootste collectie buitenkunst van het land! De singels verbinden totaal verschillende wijken met elkaar en bieden zo een onverwachte maar goede kijk op de stad.

Duur: 3 uur
Prijs: € 185,00 excl. BTW

Optie 5 - De Rotterdamse Bijnamentour

In deze ludieke en inmiddels al klassieke tour hoort u de talloze bijnamen die worden verzonnen door Rotterdammers voor kunstwerken, gebouwen, straten, bruggen etc. 'De Koopgoot' en 'De Kuip' zijn natuurlijk zeer bekend, maar kent u ook 'Het Ding', 'De Gecrashte IJscocar' of 'De Flipspuit'? En welke van de dik twintig bijnamen voor de Erasmusbrug kent u? Verder veel leuke anekdotes, verrassende wetenswaardigheden en de nodige Rotterdamse humor van deze stadsgids, Rotterdam-schrijver en bijnamenverzamelaar.

Duur: 1,5 tot 2 uur
Prijs: € 160,00 excl. BTW

Optie 6 - Fietsen en Varen door de Havens van Rotterdam

Met deze tour varen en fietsen we door de havens van Rotterdam. Vanuit het centrum fietsen we eerst langs de Rijnhaven en Maashaven. Vervolgens nemen we de boot richting Heijplaat, een dorpje midden in het havengebied. Hier werden vroeger grote zeeschepen en onderzeeboten gebouwd. Na een kort bezoek aan het dorp gaat de tocht hierna naar de Waalhaven, nog volop in bedrijf en we fietsen langs imposante schepen en kades met vele, vele, containers. Middenin dit havengebied is er tijd voor een koffie/lunch.

Duur: 3 uur
Prijs: € 185,00 excl. BTW
Meerprijs fietsen: € 9,50 p.p. excl. BTW

Optie 7 - Kwestie 010-020 Tour

Rotterdam en Amsterdam zijn twee werelden van verschil. Speciaal voor de Amsterdammers die nieuwsgierig zijn tegenover de tweede stad van Nederland is er ‘De Kwestie 010-020 Tour’. De gids vangt de gasten al op bij Centraal Station en neemt de gasten later mee naar het onverwacht mooie Historisch Delfshaven. Onderweg zien u en uw gasten geregeld bekende en typisch Amsterdamse zaken waar Rotterdam mee vol hangt; soms zelfs midden op de Coolsingel! De gids is overigens geen Feyenoordsupporter, dus de voetbalkwestie zal geen probleem geven. Houdt u er wel rekening mee dat Rotterdam echt een toffe stad is geworden en dat er kans bestaat dat u zeer positief op Rotterdam zult reageren?

Duur: 2,5 uur
Prijs: € 185,00 excl. BTW

Optie 8 - De Rotterdamse Oversteek

Rotterdam is een stad van spannende tegenstellingen. Dat heeft zeker ook met de rivier te maken. Via het centrum gaan we naar het sjieke Kralingen en vervolgens naar de overkant waar het sfeervolle bedrijvengebied Piekstraat ligt. Deel van de bekende wijk Feijenoord ligt ook hier verandering op de loer, zo zijn er al drijvende villa’s geïnstalleerd. Dan gaan we naar een zeer oud dorp - Oud-Charlois- nu letterlijk diep in de grote stad gelegen. Onderweg zullen we zien dat Zuid ook veel te bieden heeft en in rap tempo aan het veranderen is. Vanaf Charlois gaat het via de unieke Maastunnel terug naar het centrum.

Duur: 3 uur
Prijs: € 175,00 excl. BTW
Meerprijs: € 9,50 p.p. excl. BTW (voor de fietsen)

Inclusief:
  • Professionele Rotterdamse gids
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!
Worden de Maasstad Events alleen in de Nederlandse taal verzorgd of ook in andere talen?
Nee, onze gidsen spreken meerdere talen, dus vrijwel alle uitjes, excursies, rondleidingen en arrangementen kunnen ook in diverse talen worden gevolgd.
Onze groep is kleiner dan het minimaal aantal deelnemers, kan ik evengoed deelnemen aan het evenement?
Ja dat kan, omdat wij echter inkopen voor het minimaal aantal deelnemers verzoeken wij u dan wel dit minimum tarief te voldoen. Maar overleg van te voren met ons!
Is de door mij gewenste datum beschikbaar?
Via onze systemen kunnen wij direct zien of het door u gewenste arrangement beschikbaar is op de door u opgegeven datum. Als dit zo is, adviseren wij u wel om ook zo spoedig mogelijk te reserveren, om mogelijke teleurstellingen zoveel mogelijk te voorkomen.
Kunnen we ook aansluiten bij rondleidingen of workshops van andere groepen?
Nee, dat kan helaas niet. Maasstad Events organiseert uitjes en arrangementen alleen voor groepen, volledig aangepast aan specifieke wensen. Om die reden kunnen geen anderen aan de arrangementen deelnemen.
Gaan de uitjes ook door als het weer wat tegen zit?
Jazeker! Ook als het regent gaan we gewoon de stad in! We kunnen eventueel regenponcho’s en paraplu’s regelen en even langer blijven hangen in een kroeg. Rotterdam is ook prachtig als het minder mooi weer is, geloof ons maar!
Kunnen jullie ons een brochure en prijslijst sturen?
Maasstad Events maakt geen gebruik van brochures of prijslijsten. Wij betrekken u graag bij het samenstellen van het ideale arrangement. Op maat gesneden uitjes, weet u wel? Daardoor kunnen wij geen vaste tarieven vermelden, alles is immers afhankelijk van uw wensen en ideeën! We maken graag een persoonlijke offerte voor u, waarin al uw keuzes, ideeën en vragen zoveel mogelijk zullen worden opgenomen.
Hoe ver van tevoren moeten we ons op maat gesneden uitje betalen?
Wij zenden u ruim van tevoren een factuur, deze dient maximaal 14 dagen na ontvangst van de factuur te zijn voldaan.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan